Je vydaná nová verze P6 Professional 23.12

11.01.2024

Nacházíte se zde: Home / Primavera P6 / P6 Professional 23.12 je vydán
8. ledna 2024 TheP6Pro

Společnost Oracle vydala P6 Professional 23.12 a zde je pohled na to, co obsahuje. Podle plánu vydání, který se stal velmi předvídatelným (každý prosinec), má tato nejnovější verze několik užitečných nových funkcí. Pojďme se rovnou ponořit a podívat se, co je v P6 Professional 23.12.

Vylepšena kontrola projektu

Do dialogového okna Kontrola projektu byly přidány dvě nové možnosti, které umožňují omezit rozsah kontrol pouze na kontroly závažnosti 1 (důležité) a 2 (významné) a hlásit pouze chyby nalezené ve zprávě.
Zpráva nyní obsahuje v horní části tabulku rozdělení, která vám umožňuje procházet výsledky zprávy pro konkrétní typy a závažnost kontrol. Případně můžete zvolit zobrazení celého přehledu.
Je důležité si uvědomit, že Project Checker musí být povolen během konfigurace databáze pro všechny typy aliasů kromě SQLite. Pokud konfigurujete připojení k databázi z příkazového řádku, parametr /ProjectCheckerEnabled lze nastavit na hodnotu true, aby se povolila kontrola projektu. Administrativní superuživatelé mohou nejen spouštět Project Checker, ale Project Superusers jej mohou také spouštět proti projektům, ke kterým mají Project Superuser přístup.

Vložte data z Excelu přímo do P6 Professional

Data z aplikace Microsoft Excel můžete vkládat přímo do buněk tabulky P6 Professional. Například, když plánujete budoucí přiřazení období, můžete použít položku Vložit rozsah v kontextové nabídce (klepnutí pravým tlačítkem) a vložit data zkopírovaná z listu aplikace Excel do buněk tabulky, které jste vybrali v P6 Professional. Můžete také zkopírovat více buněk z tabulky P6 Professional pomocí položky Kopírovat rozsah v místní nabídce a potom tyto buňky vložit do aplikace Microsoft Excel.

Každý uživatel může importovat projekty z tabulek

Uživatel již nemusí mít přiřazený profil Project Superuser, aby mohl importovat soubory XLSX do projektu. Pokud je uživateli přiřazen globální bezpečnostní profil, který zahrnuje oprávnění Import XSLX, může importovat tabulky ve formátu XLSX.

DOE – Rozšířená funkce exportu CPP

Můžete exportovat projekty a základní linie do formátu CPP, když je P6 Professional připojen k databázi SQLite nebo PPM, a dokonce i když je P6 Professional připojen k databázi EPPM, ale je v režimu offline. Můžete také vytvořit šablony exportu pro export dat projektu do formátu CPP v P6 Professional. Při vytváření šablon CPP v P6 Professional je nutné mapovat pole CPP ručně.

Počet projektů ve skupině na stránce Projekty

Když je zobrazení stránky Projekty seskupené, můžete přidat sloupec Počet projektů, abyste viděli, kolik projektů je v každé skupině.

Upřesnění výpočtu limitu role

Pokud se rozhodnete zobrazit limit role vypočítaný podle limitů primárních zdrojů, můžete se rozhodnout vypočítat limit pouze pomocí aktivních zdrojů v P6 Professional na kartě Uživatelské předvolby, Analýza zdrojů.

Rozšířená funkce exportu CPP

Z P6 Professional po připojení k databázi EPPM můžete exportovat více projektů a jejich přidružené základní linie ve formátu CPP. Šablony exportu pro formát CPP, které byly vytvořeny v P6, jsou k dispozici v P6 Professional. Export souborů formátu CPP z P6 Professional využívá službu úloh v P6. Po dokončení procesu exportu si uživatelé P6 Professional mohou stáhnout exportovaný soubor z dialogového okna Stav úlohy v P6 Professional.

Duplicitní kalendáře přejmenovány

Duplicitní kalendáře jsou automaticky přejmenovány s jedinečným názvem. Někdy může dojít k náhodnému vytvoření duplicitních kalendářů, pokud na pozadí současně běží více procesů na stejné sadě dat. V P6 Professional 23.12 byl problém vyřešen.

Závěrem

Tak, tady to máte. Další rok a další vydání od společnosti Oracle. I když vám to neodfoukne ponožky, jakákoli vylepšení jsou vždy vítána. Mezi 3 hlavní funkce v tomto vydání P6 Professional 23.12, které podle mě budou uživatelé považovat za nejužitečnější, jsou:

1. Možnost vkládat data přímo do P6 z Excelu

2. Umožnění libovolnému uživateli importovat projekty z tabulek

3. Vylepšená kontrola projektu

Dejte nám vědět, co si o tom myslíte, a šťastný plán!

Přinášíme vám sérii článků a rychlých tipů pro práce s aplikací Primavera P6.
Tento Blog je překladem orginálních článků a tipů, které v originále najdete na stránkách
Primavera P6 Archives - Ten Six Consulting.