P6 Professional: barevný kód činnosti

4.05.2023

Zkušený plánovač nám poslal rychlý tip na často přehlížené barevné pole P6 Professional Activity Code, které považoval za obzvláště užitečné ve svých letech plánování práce.
Kódy aktivit jsou důležité pro plán. Plánovači se často ocitají v situacích, kdy potřebují potvrdit, že kód aktivity přiřazený k příslušné aktivitě je správný.
Jedním ze způsobů ověření přiřazení kódu aktivity můžete filtrovat podle kódu aktivity. Použití barevného pole v definici kódu aktivity poskytuje další efektivní způsob, jak zkontrolovat přiřazení kódů aktivity.Tento článek poskytuje rychlý tip a vysvětlení, proč je často opomíjené pole barvy v definici kódu aktivity užitečnou kontrolou správného přiřazení kódu aktivity.

V dialogu Kódy aktivit, obrázek 1, máme náš demonstrační Kód aktivity, Disciplína, který představuje vzorové disciplíny, které bychom našli v příslušné organizaci.

Obrázek 1

Obecně platí, že každá praxe má svou vlastní jedinečnou barvu. Výjimkou jsou různé disciplíny, které mají společného manažera. Výše uvedené operace a údržba, zajištění kvality, školení obsluhy a postupy a programy mají jednoho zastřešujícího manažera; Všem je přiřazena barva světle modrá. Tato zbarvení jsou přiřazena s nejlepším zájmem projektového týmu při zvážení a ne nutně plánovačem. Máme odpovědné osoby v organizaci zobrazené v dialogu Kód aktivity, obrázek 2.

Obrázek 2

Všimněte si, že inženýři jsou oranžoví, lidé pro životní prostředí jsou zelení, kancelář projektového řízení (PMO) jsou bílí a tak dále. Na obrázku 3 klikneme na záhlaví sloupce barvy v dialogu Kódy aktivit a uspořádáme pracovní zdroje podle disciplíny.

Obrázek 3

Tyto odpovědné osoby můžete také zkopírovat a vložit přímo z dialogového okna Kódy aktivit do aplikace Microsoft Excel, kde jsou barvy převedeny na barevné kódy pro snadné třídění, obrázek 3.

Obrázek 4

SHRNUTÍ

Barevné kódování disciplíny a odpovědných osob je další možností v Primavera P6.
Ale stojí za to, protože:

  1. Poskytuje kontrolu kvality. Pomáhá plánovači efektivně rozpoznat zdroje, u kterých chybí přiřazení.
  2. Plánovači mohou dovedněji počítat odpovědné osoby v disciplíně.
  3. Při zkopírování / vložení do aplikace Excel se barvy převedou na hodnoty kódu, což pomáhá plánovači lépe organizovat data.

Dále můžete barevně kódovat podle klasifikace rostlinného systému, například třídy 1, třídy 2, primární a sekundární. Typy systémů mechanické a elektrické nebo informační a komunikační (I&C) lze také snadno rozlišit podle přiřazených barev.

Přinášíme vám sérii článků a rychlých tipů pro práce s aplikací Primavera P6.
Tento Blog je překladem orginálních článků a tipů, které v originále najdete na stránkách
Primavera P6 Archives - Ten Six Consulting.