Používáte stále Primavera P6 SDK nebo API?

5.06.2023

Připnuté z: https://tensix.com/are-you-still-using-the-primavera-p6-sdk-or-api/

November 15, 2021 By TheP6Pro

Primavera P6 SDK or API

Existuje mnoho uživatelů Primavera P6, kteří stále používají sadu SDK nebo rozhraní API Primavera P6. A pro mnohé to může fungovat skvěle pro jejich konkrétní případy použití. Oracle se však již dlouho snaží odklonit uživatele od obou těchto starších technologií. Zpráva Oracle je jasná, použijte webové služby P6 pro jakoukoli integraci s aplikací Primavera P6.

Primavera P6 SDK

Sada Primavera P6 SDK by se neměla používat. Již několik let říkáme klientům, aby SDK nepoužívali, protože nedodržuje obchodní pravidla P6 a může poškodit data. Kromě toho sada SDK nemá žádné zabezpečení. Chcete-li používat sadu SDK, musíte být správcem Superuser, což znamená, že byste měli neomezený přístup k zápisu do libovolného projektu v celé databázi Primavera. Můžete také přidávat nebo odstraňovat uživatele, provádět změny konfigurace systému nebo nastavení zabezpečení.

Primavera P6 API

„Novější“ P6 API je společností Oracle zastaralý. To znamená, že rozhraní API P6 lze stále používat, ale jeho použití se nedoporučuje a v případě problémů nebude aktualizováno. Pokud budoucí verze P6 nejsou kompatibilní s rozhraním API, rozhraní API se nezmění tak, aby to odráželo.

Webové služby Primavera P6

Webové služby P6 (s ověřováním názvu tokenu) používáme více než 10 let. Autentizace názvu tokenu je doporučená metoda ověřování společnosti Oracle. Když naši zákazníci potřebují aktualizovat P6 ze souboru Excel, obvykle vyvíjíme softwarové řešení, které čte soubor Excel – a poté aktualizuje P6 s daty pomocí webových služeb P6. Obvykle je formát souboru Excel pevný a je vytvořen z jiné aplikace (takový systém měření času, ERP atd.).

Shrnutí

Neměli byste používat sadu SDK nebo rozhraní API Primavera P6. Ne, podle Oracle. Měli byste používat pouze webové služby P6 nebo funkce importu a exportu v aplikaci Primavera P6. Samozřejmě existuje mnoho uživatelů, kteří stále používají SDK. Například propojení z Excelu na P6 na hromadné načítání slovníků kódu atd. A funguje to pro ně dobře. Postoj Oracle je však jasný a už to vůbec nedoporučuje.

Přinášíme vám sérii článků a rychlých tipů pro práce s aplikací Primavera P6.
Tento Blog je překladem orginálních článků a tipů, které v originále najdete na stránkách
Primavera P6 Archives - Ten Six Consulting.